Przygotowania do prezentacji projektu na Konferencji Sieciowanie Partnerów SIR w Łodzi
Na konferencji Sieciowanie Partnerów SIR w Łodzi będziemy dzielić się doświadczeniem i prezentować efekty realizacji projektu „Innowacyjny model uprawy, przetwórstwa i dystrybucji ziół w Dolinie Zielawy”.
Tworzymy unikalne przyprawy i od razu sprawdzamy, jak będą smakowały w produktach i potrawach, dla których powstały. Ważne dla nas są: smak i zapach naszych przypraw oraz ich działanie wspierające zdrowie.
Na konferencję przygotowaliśmy też we współpracy z Agnieszką Lamczyk z „Chlebowej Zagrody Jagny” chleby z naszymi przyprawami Lubelskie Zioła. A we współpracy z Ewą Sidor wypieki z naszymi przyprawami Lubelskie Zioła do muffinek oraz pierników. Dodamy, że powstały bez cukru i smakują. Herbatki i przyprawy przechodzą kolejne testy laboratoryjne w Katedrze Roślin Leczniczych i Warzywnych SGGW oraz badania konsumenckie.