„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Technologie

Akademia Wiedzy Lubelskie Zioła

Rzepik pospolity – Agrimonia eupatoria

Rzepik pospolity – stanowiska naturalne, zastosowanie, uprawa Autor: Natalia Guz, Barbara Baj-Wójtowicz Morfologia Rzepik pospolity (Agrimonia eupatoria) jest byliną należącą do rodziny różowatych. Osiąga wysokość od 30

Czytaj więcej »
Akademia Wiedzy Lubelskie Zioła

Przetacznik leśny – Veronica officinalis

Przetacznik leśny – charakterystyka, stanowiska naturalne, wprowadzenie do uprawy, możliwość wykorzystania surowca Autor: Natalia Guz Morfologia Przetacznik leśny (Veronica officinalis L.) zwany również lekarskim należy do rodziny

Czytaj więcej »

Agrotechniki uprawy

Uprawy agroleśne alejowe To uprawy drzew i/ lub krzewów (owocowych lub przemysłowych) w rzędach oddzielonych pasami (alejami) od kilku do kilkunastu metrów szerokości obsadzonymi gatunkami niskimi np. zbożami, warzywami czy ziołami.

Czytaj więcej »