Na zimową niedzielę najlepsza herbatka Zimowy Chai i ciasto z przyprawami do pieczenia ciast Lubelskie Zioła.
Wypiek muffinek przez nieocenioną mistrzynę panią Ewę Sidor.
Przyprawy i herbatka zostały opracowane w ramach naszego projektu agroleśnego przez zespół prof. Ewy Osińskiej z SGGW w Warszawie we współpracy z dr Barbarą Baj Wójtowicz, inicjatorką projektu, oraz ECO-FARM Sosnówka sp. z o.o.
Projekt „Innowacyjny Model Produkcji, Przetwórstwa i Dystrybucji Ziół w Dolinie Zielawy” otrzymał dofinansowanie z PROW 2014-2020 Działanie Współpraca.




Lubelskie Zioła polecają na zimowe weekendy też dobrą książkę:


O tym, jakie rośliny powinny znaleźć się w strefach buforowych przy zbiornikach stojących, a jakie przy ciekach wodnych, jakich zaś nie należy tam wprowadzać w ogóle; o fitosanitarnej funkcji drzew, krzewów, ziół i traw. Książka fachowa, ale napisana przystępnym językiem. Lektura obowiązkową dla każdego rolnika, pszczelarza, i przedsiębiorcy.