Wczoraj było u nas bardzo pracowicie.
Prof. Ewa Osińska oraz dr Wiesławą Rosłon z SGGW / Warsaw University of Life Sciences, oraz dr Barbara Baj Wójtowicz, właścicielka gospodarstwa agroleśnego w Sosnówce, prowadziły badania polowe w ramach naszego projetku badawczo-wdrożeniowego.
Pomiary roślin, pobieranie próbek do badań laboratoryjnych i doświadczenia terenowe — zabrakło nam czasu na wykonanie wszystkich zaplanowanych prac.
Zespół SGGW odpowiada za współpracę z Gospodarstwem oraz ECO-FARM Sosnówka Sp. z o.o. i opracowanie w jej ramach nowych agrotechnik uprawy roślin dziko rosnących, które wprowadzamy do uprawy po raz pierwszy na świecie takich jak: malina moroszka, miodunka sp., przetacznik leśny, ostrożeń warzywny, rzepik pospolity. Z surowców zielarskich pozyskiwanych ze wszystkich upraw gospodarstwa powstają badane w laboratorium SGGW nowe produkty wspierające zdrowie: herbatki i przyprawy.
Najnowsze wpisy
Newsletter
Bądź na bieżąco. Zapisz się na nasz newsletter