„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Herbatka Lubelska Very Berry Fruitea

Strona główna » Produkty » Herbatki » Herbatka Lubelska Very Berry Fruitea

Herbatka Lubelska Very Berry Fruitea

To produkt agroleśnictwa. Jest w 100% naturalny i wegański. Nie zawiera kofeiny ani dodanego cukru.

Stąd pochodzi produkt, który trzymasz w dłoni:

Prace nad ściółkowaniem naszej agroleśnej uprawy róży pomarszczonej i maliny moroszki – oba z tych surowców wykorzystaliśmy w składzie Herbatki Lubelskiej Very Berry Fruitea. Pozyskaliśmy je w sposób korzystny dla środowiska w gospodarstwie agroleśnym położonym w dolinie Zielawy – sercu Polesia Lubelskiego.

O produkcie: 

Herbatka skomponowana z owoców super foods o działaniu prozdrowotnym zawierająca komponenty bogate w witaminy: C,B, A, E, K, B-karoten, kwas foliowy,
likopen, minerały, błonnik oraz pektyny.

 

Skład naszej agroleśnej Herbatki Lubelskiej Very Berry Fruitea: 

róża pomarszczona owoc, bez czarny owoc, malina moroszka owoc – w różnych proporcjach.

Surowce wykorzystane w Very Berry Fruitea pochodzą z Gospodarstwa Agroleśnego Barbary Baj-Wójtowicz w Sosnówce.

Masa netto: 150 g

Właściwości zdrowotne:

Owoce róży mają właściwości wzmacniające naturalny system obronny organizmu, ponadto wspomagają uszczelnianie naczyń krwionośnych. Wraz z owocami maliny moroszki i bzu czarnego są cenione za działanie przeciwzapalne, przeciwgorączkowe i bakteriobójcze. Owoce wyselekcjonowane do herbatki mają właściwości antyoksydacyjne. Owoc maliny moroszki z uwagi na niezwykłe wartości odżywcze oraz przeciwzapalne posiada szereg właściwości zdrowotnych. Jest bogaty w witaminę C (4-krotnie większa zawartość niż w przypadku pomarańczy) oraz witaminy: A (większa zawartość niż marchewka/więcej niż marchewka), witamin z grupy B, a także wapń, żelazo oraz substancje czynne takie jak fitosterole czy karotenoidy. Z uwagi na wysoką zawartość tych ostatnich, ma silne działanie antyoksydacyjne polegające na blokowaniu powstawania wolnych rodników. Właściwość ta została doceniona w medycynie, dlatego owoc moroszki znalazł zastosowanie w leczeniu nowotworów.