„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Herbatka Lubelska Owocowo-ziołowa

Strona główna » Produkty » Herbatki » Herbatka Lubelska Owocowo-ziołowa

Herbatka Lubelska Owocowo-Ziołowa 

To produkt agroleśnictwa. Jest w 100% naturalny i wegański. Nie zawiera kofeiny ani dodanego cukru.

Stąd pochodzi produkt, który trzymasz w dłoni:

Nasza agroleśna uprawa bzu czarnego i miodunkiNasza agroleśna uprawa bzu czarnego i miodunki – oba z tych surowców wykorzystaliśmy w składzie Herbatki Lubelskiej Owocowo-ziołowej.

Surowce, z których ją wyprodukowaliśmy zostały pozyskane w sposób korzystny dla środowiska w gospodarstwie agroleśnym położonym w dolinie Zielawy – sercu Polesia Lubelskiego.

O produkcie:

Herbatka została skomponowana z surowców zielarskich najwyższej jakości o działaniu prozdrowotnym z maliną moroszką. Jest bankiem witamin C, z grupy B, A, E, K, B-karotenu oraz likopenu, minerałów, błonnika oraz pektyn.

Skład naszej agroleśnej Herbatki Lubelskiej Owocowo-ziołowej:

 róża pomarszczona owoc 25%*, bez czarny owoc*, miodunka ziele*, malina moroszka owoc 10%*, poziomka liść, róża liść*, malina moroszka liść*, słonecznik płatki, skórka pomarańczowa – w różnych proporcjach

*Surowce pochodzą z Gospodarstwa Agroleśnego Barbary Baj-Wójtowicz w Sosnówce.

Masa netto: 150 g

Właściwości zdrowotne:

Wyselekcjonowane w kompozycji surowce zielarskie wykazują wyjątkowe działanie prozdrowotne. Róża ma właściwości antyoksydacyjne, uszczelniające naczynia krwionośnie, a jednocześnie wspiera funkcjonowanie naturalnego systemu odpornościowego. Wraz z owocami maliny moroszki, liściem poziomki oraz płatkami słonecznika są cenione za działanie przeciwzapalne, przeciwgorączkowe i bakteriobójcze. Owoce bzu czarnego działają antyoksydacyjnie oraz obniżają ciśnienie. Miodunka korzystnie wpływa na pracę układu oddechowego, działa detoksykacyjnie, wspomaga leczenie stanów zapalnych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób neurodegeneracyjnych (np. Parkinsona czy Alheizmera). Skórka pomarańczowa wzbogaca aromat oraz obniża poziom cholesterolu, jednocześnie redukując ilość kwasu żołądkowego i uśmierzając objawy refluksu, przyczynia się do wspierania pracy układu trawiennego. Skomponowana mieszanka wspomaga odchudzanie i spowalnia procesy starzenia.

Najnowsze wpisy

Newsletter

Bądź na bieżąco. Zapisz się na nasz newsletter