„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Herbatka Lubelska Owocowa z moroszką i aksamitką

Strona główna » Produkty » Herbatki » Herbatka Lubelska Owocowa z moroszką i aksamitką

Herbatka Lubelska Owocowa z moroszką i aksamitką 

To produkt agroleśnictwa. Jest w 100% naturalny i wegański. Nie zawiera kofeiny ani dodanego cukru.

Chcemy jednocześnie powiedzieć, że… właśnie stąd pochodzi produkt, który trzymasz w dłoni:

To wczesnowiosenny kadr z widokiem na rów torfowiskowy, w którym uprawiamy malinę moroszkę. Wraz z nią w agroleśnym systemie alejowym rośnie róża pomarszczona odmiany Hansa. Nasza uprawa znajduje się w dolinie Zielawy – sercu Polesia Lubelskiego. Surowce, z których wyprodukowaliśmy Herbatkę Lubelską z moroszką i aksamitką zostały pozyskane w sposób korzystny dla środowiska, a do tego to jedyna taka uprawa na świecie.

O produkcie:

Herbatka skomponowana z surowców zielarskich najwyższej jakości o działaniu prozdrowotnym. Jest bombą witaminową zawierającą także szereg minerałów, likopen, B-karoten, błonnik oraz pektyny.

Skład naszej agroleśnej Herbatki Lubelskiej z moroszką i aksamitką:

róża dzika owoc 25%, bez czarny owoc, miodunka ziele, malina moroszka owoc 10%, poziomka liść, róża liść, malina moroszka liść, aksamitka płatki, skórka pomarańczowa
– w różnych proporcjach.

Surowce wykorzystane w skomponowanej mieszance pochodzą z Gospodarstwa Agroleśnego Barbary Baj-Wójtowicz w Sosnówce.

Masa netto: 150 g

Właściwości zdrowotne:

Dzika róża wykazuje działanie ogólnowzmacniające i uszczelniające naczynia krwionośne. Dzięki obecności karotenoidów, ma również działanie antynowotworowe. Wspomaga proces odchudzania, uśmierza niestrawność, poprawia perystaltykę jelit i łagodzi stany zapalne skóry. Jest również ceniona za właściwości przeciwzapalne wykorzystywane w przeciwdziałaniu chorobom reumatoidalnym.  Owoc czarnego bzu wykazuje działanie antyoksydacyjne. Miodunka wpływa pozytywnie na funkcjonowanie układu oddechowego, działa detoksykująco oraz wspomaga leczenie stanów zapalnych, zmniejsza także ryzyko chorób neurodegeneracyjnych oraz nowotworowych. Owoc maliny moroszki, z uwagi na znaczącą zawartość karotenoidów, wykazuje silne właściwości antynowotworowe. Wraz z liściem poziomki oraz płatkami aksamitki jest doceniana za działanie przeciwzapalne, przeciwgorączkowe i bakteriobójcze. Skórka pomarańczowa wzbogaca aromat oraz obniża poziom cholesterolu, jednocześnie redukując ilość kwasu żołądkowego i uśmierzając objawy refluksu. Wspiera pracę układu trawiennego. Wyselekcjonowana mieszanka wspomaga odchudzanie i spowalnia procesy starzenia.

Najnowsze wpisy

Newsletter

Bądź na bieżąco. Zapisz się na nasz newsletter